Compartir

La cadena de televisió del règim nord-coreà, KCTV, ha anunciat aquest matí que ha provat amb èxit un míssil balístic que podria arribar a "qualsevol part del món". Batejat com Hwasong-14, el míssil intercontinental ha aconseguit recórrer en només 39 minuts 933 quilòmetres, abans d'arribar al seu blanc al mar.

Aquest assaig armamentístic nord-coreà, el primer des del passat 8 juny, es produeix just en la mateixa jornada en què Estats Units celebren la festa del 4 de juliol: El Dia de la Independència.

Poc després de conèixer l'operació, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat a Twitter: "Corea del Nord acaba de llançar un altre míssil. Aquest tipus no té altra cosa millor que fer amb el seu vida? És difícil de creure que Corea de Sud i el Japó suportin això molt més temps. Potser la Xina faci un moviment de pes a Corea del Nord i acabi amb aquest sense sentit d'una vegada per totes! ".

North Korea has just Launched another missile. Does this guy have anything better to do with his life? Hard to believe that South Korea …..

& mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 juliol 2017

…. and Japan will put up with this much longer. Perhaps Xina will put a heavy move on North Korea and end this nonsense 11 and for all!

& mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 juliol 2017