Compartir

L'exministre d'Indústria José Manuel Soria ja té preparat el seu nou llibre en el qual revela com va ser el detonant que el va portar a presentar la seva dimissió. Segons el diari El Mundo, va ser la pressió que va exercir el seu company de Gabinet, Cristóbal Montoro. Pel que sembla, el ministre d'Hisenda va alarmar Mariano Rajoy amb una vell compte suís que va tenir la mare de Sòria.

Un compte que l'exministre ja havia liquidat i declarat al Fisc, segons relata, però del qual es va negar a donar informació al Parlament per apartar la seva progenitora de la polèmica. Creu que va ser una venjança de Montoro.

En el llibre de 150 pàgines, del qual encara es desconeix quan es publicarà, José Manuel Soria també llança crítiques contra altres membres del Govern com, per exemple, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, o contra grans grups elèctrics i audiovisuals, entre altres.

Soria relata que quan va accedir al Ministeri, els dirigents de grans companyies del sector li portaven reials decrets ja redactats amb l'argument que tenien en la seva plantilla advocats de l'Estat que podien ajudar al ministre per emprendre la necessària reforma energètica. Va ser l'inici d'una tensa relació, apunta El Mundo.

L'exministre també relata tensos trobades amb el llavors president del grup Atresmedia, José Manuel Lara, i amb el president de La Razón, Mauricio Casals, que al seu judici van exercir una pressió insòlita sobre ell. Grups que van comptar amb el suport de la vicepresidenta del Govern.