Compartir

Tot i que l'aniversari es va complir el passat 15 de Juny avui ha estat quan s'ha dut a terme l'acte oficial amb el qual s'han commemorat els 40 anys que han passat des d'aquelles eleccions de 1977, en què els ciutadans van poder triar lliurement els seus representants a les Corts Constituents, després de la mort de Franco i amb la legalització dels partits polítics.

L'acte solemne, al qual han acudit els principals representis del Govern, així com els diputats i senadors, entre d'altres, ha començat amb l'himne nacional

Aplaudiments al Congrés dels Diputats després escoltar-se el himne d'Espanya pic.twitter.com/7yAiPBFWRE

& mdash; Antena3Noticias (@ A3Noticias) 28 juny 2017

Després ha intervingut la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que ha agraït la "responsabilitat", el "patriotisme" i la "enorme generositat" dels diputats de les Corts Constituents. El seu treball "allunyat de sigles i ideologies", ha dit, va ser clau per instaurar la democràcia.

Ana pastor recorda en el seu discurs a Suárez, Carrillo, Tarradellas i el rei Joan Carles, entre d'altres. DIRECTE https://t.co/L1ehae0Rqk pic.twitter. com / J258OeFXtz

& mdash; RTVE (@rtve) 28 juny 2017

Després ha intervingut el Rei Felip.

el Congrés dels Diputats despertarà avui engalanat per a la cerimònia, i de l'escalinata dels Lleons penja ja el tradicional baldaquí, un enorme dosser brodat que s'utilitza a la Cambra en sessions de gala des de l'any 1902.

< p> Després dels discursos, els Reis, al costat de les principals autoritats, es dirigiran a un dels edificis parlamentaris situat a l'altra banda de la Carrera de San Jerónimo per inaugurar l'exposició "40 anys de les primeres eleccions democràtiques", que estarà oberta fins a final d'any.