Compartir

Segons aquest estudi, un de cada deu consumidors de metamfetamina va requerir tractament (un 4,8% d'assistències mèdiques), sent molt més alt el percentatge en dones respecte als homes; concretament, un 8,2%. “La metamfetamina va tenir un declivi a Espanya i es va convertir durant anys en una droga de consum en nínxols culturals, però ara torna a estar de moda entre usuaris més joves, de vegades en l'adolescència o edats primerenques , i no només associada a l'oci, com succeïa tradicionalment, sinó també entre setmana “, assegura Joaquín Descals, director mèdic de Triora

A la metamfetamina el segueix a poca distància el cànnabis sintètic o spice, una de les drogues més noves del mercat que afecta el cervell d'una forma molt més potent que la marihuana i que va originar que un de cada 30 consumidors busqués tractament mèdic d'urgència. Igualment, continuen augmentant les assistències mèdiques de consumidors de cocaïna i MDMA.

Els espanyols, més disposats a demanar ajuda professional

Finalment , una altra de les conclusions destacades és el fet que el 34,7% d'usuaris de cocaïna a Espanya voldrien abandonar el seu consum, i és, al mateix temps, els que presenten un major percentatge d'usuaris que els agradaria rebre ajuda en comparació amb el total. Ja a nivell global, un 37% dels usuaris que busquen ajuda es decanten per mitjans en línia, mentre que un 25,6% ho fan per centres especialitzats.