Compartir

El sector del taxi celebra aquest dimarts una jornada d'atur a nivell nacional per protestar contra la competència deslleial que, al seu parer, representen les empreses de vehicles de lloguer amb conductor com són Uber i Cabify.

A Madrid, els taxistes han acordat un atur de dotze hores, entre les sis del matí i les sis de la tarda. Mentre que a Barcelona l'atur serà de 24 hores i només es realitzaran serveis especials als hospitals i serveis socials gratuïts per a emergències i persones amb mobilitat reduïda.

A més, s'ha convocat a tots els taxistes a nivell nacional a una marxa a Madrid sota el lema 'Davant del desmantellament del sector públic de taxi'. La manifestació començarà al migdia a Atocha i acabarà als voltants del Congrés dels Diputats.

El motiu d'aquesta vaga general és degut a que els taxistes demanen que es concedeixin menys llicències ja que creuen que es “permetrà substituir” el model de servei públic de taxi “per un altre privatitzat a favor de les multinacionals” com Uber i Cabify. Els taxistes es queixen de la concessió indiscriminada d'autoritzacions de transport de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

La llei actual estableix que hauria d'haver una llicència de VTC per cada 30 taxis. A Madrid operen quatre vegades més vehicles de Cabify i Uber del que permet la llei.