Quantcast

Informe Pisa: Els alumnes espanyols no saben interpretar una factura

Els estudiants espanyols tornen a treure un suspens en economia domèstica. Aquest dimecres s'ha presentat a París l'informe PISA 2015 sobre competències financeres. Aquest informe revela que el 25% dels estudiants espanyols de 15 anys no sap o té dificultats a l'hora de prendre decisions en l'economia domèstica com interpretar una factura, prendre decisions sobre la despesa quotidià o utilitzar una targeta de crèdit.

D'aquesta manera, Espanya se situa per sota de la mitjana en coneixements financers en l'avaluació de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Els alumnes espanyols se situen en el desè lloc dels 15 països avaluats situant-se per sobre de Lituània, Eslovàquia, Xile, Perú i Brasil.

Segons assenyala l'informe, el 25,9% dels joves espanyols no arriben al nivell bàsic enfront del 22% de la mitjana dels països de l'OCDE. Això vol dir que “en el millor dels casos” saben identificar productes financers comuns, diferenciar entre necessitats i desitjos i prendre decisions de despeses simples en situacions quotidianes. Només el 6% dels estudiants espanyols puntua al màxim nivell enfront del 12% de la mitjana de l'OCDE.

A més, Espanya es troba per sota de la mitjana de la selecció de països de l'OCDE que se situa en 489 punts, 20 punts més que els aconseguits pels alumnes espanyols.

Comentarios de Facebook