Quantcast

Detinguts a Madrid dos marroquins susceptibles de convertir-se en terroristes suïcides

La Policia Nacional ha detingut a la matinada d'aquest dimarts a Madrid ha dos marroquins que es trobaven en “avançat i perillós procés de radicalització”, la qual cosa els feia susceptibles de convertir-se en terroristes suïcides.

Segons el Ministeri de l'Interior, els detinguts, de 43 i 22 anys, constituïen una cèl·lula terrorista especialitzada en realitzar la jihad electrònica.

Els detinguts realitzaven un continu seguiment de llocs virtuals sobre formació ideològica i operativa de combat. A més, la seva activitat diària a la xarxa es focalitzava en el autoadiestrament com a combatents 'inghimasi', és a dir, terroristes preparats per atemptar a Europa mitjançant accions suïcides o altres mètodes homicides, com ja ha passat al Regne Unit, Alemanya, Bèlgica o França.

Des del 26 de juny del 2015, quan el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut 164 terroristes jihadistes en operacions realitzades a Espanya i a l'exterior. I a un total de 212 des de principis de 2015.

Comentarios de Facebook