martes, 11 agosto 2020 15:38

La UE eleva les previsions de creixement econòmic per a Espanya

La Comissió Europea ha elevat aquest dijous les previsions de creixement econòmic d'Espanya en fer públiques les seves esperades Previsions de Primavera. Si al febrer els comissaris Moscovici i Dombrovskis preveien que Espanya creixeria un 2,3% el 2017, ara eleven el pronòstic en mig punt, situant la previsió de creixement macroeconòmic en un 2,8% , tal com va anunciar el ministre Luis de Guindos aquesta setmana.

l'Executiu comunitari ressalta que Espanya segueix creixent per sobre de la mitjana de la Unió Europea i que el PIB arribarà aquest any a la seva punt més alt anterior a la crisi. Segons l'informe de la Comissió Europea, aquesta revisió a l'alça en el PIB s'explica per la “forta activitat” registrada el primer trimestre i pel consum privat , que és la principal font de creixement econòmic d'Espanya.

Segons fonts europees, la taxa d'atur també es reduirà al 17,6% aquest any i podria arribar al 16% en 2018.

el punt negatiu en les previsions el posa el dèficit ja que, segons Brussel·les, el Govern espanyol incomplirà els objectius de dèficit dels propers dos anys . Així, en 2017 arribaria fins al 3,2% , una xifra superior al 3,1% pactat. El mateix passaria en 2018, en quedar en el 2,6%, quan el que estableix era un 2,2%.

Artículos similares