Quantcast

El sou mitjà a Espanya és de 1.636 euros mensuals

El salari mitjà a Espanya és de 1.636 euros mensuals, un 0,2% menys que fa un any, segons es desprèn del 'V Monitor Anual Adecco sobre Salaris'. Aquest estudi revela que en l'últim lustre, el salari mitjà a Espanya s'ha incrementat un 0,3%, el que equival a cinc euros al mes, encara que el poder adquisitiu de la remuneració mitjana espanyola ha registrat una caiguda del 2,4% en el mateix període, la qual cosa equival a una pèrdua de 30 euros al mes.

Aquesta caiguda ha afectat a totes les comunitats, excepte Cantàbria (+ 2,5%) i Madrid (+ 0,6%). Pel que fa als salaris, només quatre regions superen aquest salari mitjà. Es tracta del País Basc (1.941 euros al mes), la Comunitat de Madrid (1.933 euros), Navarra (1.735 euros) i Catalunya (1.722 euros).

A l'altre extrem està Canàries i Extremadura, que amb 1.402 i 1.333 euros mensuals, respectivament, registren la xifra més baixa. Entre la remuneració basca i l'extremenya es registra una bretxa màxima de 608 euros.

Per sectors, el resultat més favorable es troba a la Indústria, la remuneració mitjana no ha deixat de créixer al llarg de la crisi.

Comentarios de Facebook