jueves, 1 octubre 2020 21:38

El castell inflable on va morir la nena de 6 anys no tenia permís de l'Ajuntament

El castell inflable en el qual aquest diumenge va morir una nena de 6 anys després de sortir volant no tenia permís municipal. Segons ha explicat l'alcalde de Caldes de Malvella (Girona), Salvador Balliu, en declaracions a Catalunya Ràdio, el permís “no estava ni sol·licitat ni presentat”.

Ni el restaurant Mas Oller, on estava ubicat, ni el propietari del castell inflable van sol·licitar la corresponent llicència municipal per a la instal·lació de l'atracció. El primer tinent d'alcalde de la localitat catalana, Sergi Mir, ha explicat que quan se sol·licita un permís per instal·lar una atracció com aquesta, l'Ajuntament demana dos certificats: un de l'homologació de l'estructura i un altre de la implantació.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar les causes de l'accident. La primera hipòtesi que es va estudiar va ser que un canvi en el vent va aixecar el matalàs i el va desplaçar 40 metres. No obstant això, clients que es trobaven en aquell moment menjant asseguren que van escoltar un fort estrèpit just abans que els nens sortissin disparats, pel que cap la possibilitat que el castell explotés després trencar-se una de les vàlvules per les que s'injecta aire a través d'un compressor. Ara s'ha conegut que el castell només estava subjecte amb dos dels sis ancoratges possibles.

La menor morta va ser traslladada a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona on va morir hores més tard. Altres sis nens van resultar ferits. Un d'ells, un nen de 9 anys, es troba greu. Una altra menor de 7 anys va ser operada i es troba estable dins de la gravetat. Tres nens estan ingressats i només la més petita, una nena de 3 anys, ha estat donada d'alta.