Compartir

La nena de sis anys greument ferida que aquest diumenge va ser ingressada a l'Hospital Vall d'Hebron (Barcelona) després de sortir volant el castell inflable en el qual jugava amb altres nens, ha mort a causa dels traumatismes cranioencefàlics causats pels cops contra el terra.

La menor va resultar ferida al costat d'altres sis nens d'entre 3 i 11 anys quan l'atracció, ubicada al restaurant Mas Oller, a Caldes de Malavella (Girona), va sortir volant i es va desplaçar uns 40 metres abans de caure davant unes carpes exteriors. Tots els menors van sortir disparats a una distància d'entre 10 i 20 metres i van impactar contra el terra.

Un altre dels menors que va ser traslladat en helicòpter al costat de la nena morta, un nen de 9 anys, es troba greu . Una altra nena de 7 va ser operada a l'hospital Josep Trueta de Girona i es troba estable dins de la gravetat. Tres menors estan ingressats amb ferides lleus i només la més petita ha estat donada d'alta.

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes del succés. Una de les hipòtesis és que un fort canvi de vent, sumat a un mal ancoratge del matalàs, va fer que l'atracció volés sense control. També s'estudia la possibilitat que el castell explotés després trencar-se una de les vàlvules per les quals s'injecta aire a través d'un compressor. Molts clients del restaurant asseguren que van sentir un baluern abans que els nens sortissin disparats.