Compartir

El líder d''En Marche!', Emmanuel Macron, ha guanyat les eleccions presidencials a França amb una mica més de 20,7 milions de vots (66,06%), davant els 10,6 milions (33,94%) del seu rival, la ultradretana, Marine Le Pen, segons els resultats definitius.

Macron es converteix així en el president més jove a arribar al Palau de l'Elisi i el vuitè president de la Cinquena República francesa.

Han estat molts els líders mundials que han felicitat Macron per la seva victòria. També la seva rival, Marine Le Pen, ha reconegut la seva derrota en una compareixença davant els mitjans de comunicació. “Els francesos han triat un nou president de la República”, ha afirmat Le Pen.

Després de conèixer el resultat, Macron es va dirigir als francesos per assegurar-los que dedicarà el seu mandat a “defensar França i Europa”. “Espero ser digne de la seva confiança. Tenim un missatge humanista que transmetre als nostres fills i portar-lo a tot el món. Vaig a defensar França, actuaré amb determinació i respectant a tots”, va dir.