Quantcast

Una traductora de l'FBI fuig a Síria per casar-se amb el terrorista de la Daesh al qual investigava

La història de Daniela Greene i Denis Cuspert és d'allò més rocambolesca. Sembla treta d'una pel·lícula de Hollywood. Segons publica la cadena de televisió CNN, Daniela, una traductora de l'FBI que treballava en operacions altament secretes, va fugir a Síria per casar-se amb el terrorista al qual estava investigant.

Aquest terrorista del Daesh és el famós raper alemany Denis Cuspert, conegut amb el nom artístic de Desso Dog, que es va unir a l'Estat Islàmic i ara fa servir el nom d'Abu Talha al Almani, és a dir, 'l'Alemany'.

Els fets van tenir lloc al juny de 2014, quan Greene va viatjar a Europa amb l'excusa de visitar a uns familiars. En realitat, la dona va volar a Síria per unir-se en matrimoni amb el cantant alemany.

Un cop allà, Greene es va penedir. “Vaig ser feble, ja no sabia com manejar la situació (…) Realment m'he ficat en un bon embolic aquesta vegada”, escrivia en un correu electrònic a una persona no identificada el 8 de juliol. L'endemà, continuava dient: “Me n'he anat i no puc tornar, ni tan sols sabria com fer-ho, si intento tornar… Estic en un entorn molt perillós i no sé quant de temps duraré aquí, però no importa, ja és massa tard…”.

Finalment, va aconseguir tornar als Estats Units, on va ser acusada d'un delicte lleu i dos anys de presó. La seva condemna va ser durament criticada, ja que hi ha qui considera que se li han concedit privilegis. El jutge assegura que se li va rebaixar la condemna a canvi de cooperació.

Comentarios de Facebook