miércoles, 23 septiembre 2020 4:27

La brutal batalla campal entre dues famílies búlgares a Tobarra (Albacete)

Quatre persones han resultat ferides i un guàrdia civil va ser apedregat durant una brutal baralla protagonitzada per dues famílies d'origen búlgar en un carrer de Tobarra (Albacete) divendres passat.

En el vídeo es pot veure com un grup de persones, entre les quals es troben diversos nens, intenta detenir un home vestit de vermell que pretén acostar-se a la porta d'un habitatge, on es troba un altre home armat amb una barra. El que va començar amb una discussió va continuar amb una tremenda batalla campal en què es van usar pals, pedres i, fins i tot, una bicicleta.

Davant de tota la multitud implicada en la baralla, es trobaven dos agents de la Guàrdia Civil , que en un primer moment no van poder fer res per detenir-los. La baralla va continuar. En un determinat moment s'aprecia com diversos membres d'un dels clans agafen a un membre de l'altre i comencen a colpejar fins que cau a terra.

Finalment, els agents van aconseguir separar-los i, amb barra a mà, van aconseguir que tots es calmessin i que tornessin als seus habitatges.

En un comunicat, la Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat al Govern que endureixi les penes contra els agressors i lamenta que "no hi ha setmana en què no sigui agredit un company" . En la seva opinió, això passa des que van ser modificades les penes en les últimes reformes del Codi Penal. "Mai abans havia resultat tan barat agredir guàrdia civil o un policia. Els delinqüents saben que per una quantia irrisòria es poden despatxar a gust contra els agents que van a un avís", denuncien.

Per això, demanen al Ministeri de l'Interior més mitjans materials d'autodefensa, i és que, "en l'actuació de Tobarra a l'agent li hauria anat molt bé comptar amb una porra extensible o una pistola tipus Taser ", perquè quan l'agressor és insolvent " no es fa càrrec de les indemnitzacions " en el cas d'haver lesions. Afortunadament, el guàrdia civil "no ha necessitat atenció hospitalària i es recupera ja de l'agressió".

Els altres quatre agredits, tres homes i una dona, van ser traslladats a l'hospital d'Hellín