Compartir

Maria Jimena Rico , la jove hispanoargentina retinguda a Turquia durant uns dies amb la seva parella, una egípcia anomenada Shaza Ismail , ha concedit una roda de premsa a Torrox (Màlaga).

Jimena ha explicat l'horror que van viure les dues durant tota la fugida des Dubai, en ser denunciades pel pare de Shaza per la seva condició homosexual, fins a ser retingudes a Turquia. Jimena ha negat que entressin a Turquia sense documentació i assegura que tenen proves per desmentir tot el que ha dit el pare de Shaza. Reconeix, també, que va arribar a pensar "que no sortia d'allà".

"El pare de Shaza va trencar el passaport a Geòrgia, però ella tenia dos passaports: un que estava caducat, on portava la visa, i un altre que estava en vigor. el que ell va trencar va ser el passaport que estava caducat que tenia el visat. el meu el va robar, però la policia els va recuperar i ens el va tornar. Jo vaig entrar a Turquia legal, amb el visat d'entrada i amb el meu segell en el passaport , tant Shaza com jo ", relata la jove.

Jimena ha explicat que les autoritats turques les van detenir per terrorisme i les van separar en una presó de dones. Una cop allà, li van dir a Shaza que a Jimena se l'havien portat a Espanya. La jove egípcia, que no parla espanyol, ha explicat en anglès que "no els va creure perquè sabia que Jimena no s'anava a anar sense ella" . A més, explica que les autoritats van intentar impedir l'assistència a l'Ambaixada espanyola.

"Va ser bastant estrany perquè tot i la situació que estàvem vivint, no ens trobàvem tan malament a nivell emocional perquè estàvem juntes (…) Jo el que vaig tenir clar des del moment número u en què jo vaig sortir de l'aeroport de Londres és que passés el que passés no em tornava sense ella ", confessa.

Maria Jimena Rico va viatjar amb la seva nòvia a Dubai per visitar la mare d'aquesta perquè li van dir que es trobava malalta. No obstant això, aquesta malaltia va resultar ser una mentida planejada pel pare per retenir la seva filla en aquest país, en el qual resideix la família, on l'homosexualitat està castigada amb pena de mort.

La jove de Torrox ha explicat que fins que no regularitzin la situació a Espanya de Shaza, que ara compta amb un permís temporal, no poden donar molts detalls del que s'ha viscut en Turquia. Assegura que el seu retenció "no va ser només una discriminació d'homosexualitat, sinó que va ser tot molt més complex". També ha explicat que tenen plans de casament i que es casaran el més aviat possible. < / p>