miércoles, 30 septiembre 2020 1:44

Nicolás Maduro convoca una Assemblea Constituent

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha convocat una Assemblea Constituent per tal d'iniciar un procés per modificar la Carta Magna, cosa que l'oposició ha qualificat de cop d'Estat i pel qual ha fet una crida als veneçolans a protestar de nou als carrers.

Maduro va manifestar que convocava “al poder constituent originari per aconseguir la pau que necessita la república, per derrotar el cop feixista i perquè sigui el poble amb la seva sobirania qui imposi la pau, l'harmonia, el diàleg nacional veritable “.

Així mateix, ha explicat que amb aquesta convocatòria es transformarà l'Estat i que la Constitució actual, creada el 1999 per Hugo Chávez, serà enfortida.

El mandatari veneçolà ha demanat als dirigents chavistes que surtin als carrers a explicar als ciutadans en què consisteix la convocatòria i ha recalcat que assumeix “totes les conseqüències i responsabilitats”.

Per la seva banda, l'oposició ha acusat Maduro d'estar “dissolent la democràcia i la República”. “Que li quedi clar al món, que li quedi clar al poble veneçolà. el que es va anunciar avui no és una Constituent. És una estafa per enganyar al poble amb un mecanisme que no és altra cosa que agreujar el cop d'estat a Veneçuela”, va recalcar juliol Borges, president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela.