Compartir

El joc de la 'balena blava' ha arribat a Espanya. Una jove de 15 anys d'edat ha hagut de ser ingressada en una unitat de psiquiatria d'un hospital de Barcelona després de participar en un famós joc de rol que incita al suïcidi, segons va avançar aquest dijous la Cadena Ser.

Pel que sembla la jove estava participant en el joc conegut com 'balena blava'. Un joc que consisteix a realitzar 50 reptes o proves. L'últim d'ells consisteix a treure's la vida.

Segons informa la Cadena Ser, al mes d'abril algú va contactar amb ella a través de les xarxes socials i va començar amb el joc. Qui va contactar amb ella li va explicar en què consistia el joc. La jove hauria de fer tot el que li ordenés i enviar-li fotografies com a prova. Després la noia hauria d'esborrar totes les converses per no deixar rastre.

La jove va començar a realitzar les 50 proves a l'abril i hauria d'acabar-les abans de l'estiu. L'última de les proves acabava tirant-se a les vies del tren, tal com la persona que havia a l'altra banda del xat havia decidit.

L'objectiu de la menor era suïcidar-se i, a mesura que realitzava les proves, més satisfeta estava de la seva decisió. Fins a tal punt que va arribar a explicar-ho al seu entorn, la qual cosa va fer que es decidís contactar amb especialistes. Després d'un examen, els especialistes van decidir ingressar-la en una unitat psiquiàtrica infantil.

Pel que sembla, aquest joc va començar a Rússia fa dos anys. A través de la xarxa social anomenada Vkontakte, semblant a Facebook, els jugadors interactuaven amb altres per participar en el famós joc. Nombrosos mitjans russos asseguren que han mort 130 adolescents després de participar en aquest joc, tot i que la xifra no està contrastada oficialment.