Compartir

Un front fred escombrarà la península des del nord fins a l'arxipèlag balear a partir d'aquest dimarts, deixant pluges i temperatures per sota dels valors normals per a aquesta època de l'any.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la massa d'aire fred i humit es mantindrà fins dijous , però abans de l'arribada d'aquest front, aquest dimarts es produiran ruixats i tempestes que podran ser localment fortes i amb calamarsa en punts del nord i el nord-oest peninsular.

a causa del marcat descens de les temperatures nocturnes, algunes zones muntanyoses de la meitat nord peninsular i l'altiplà nord patiran gelades , sobretot dijous i divendres. Les temperatures diürnes baixaran entre 5 i 15ºC en totes les zones, sent la baixada més important en la meitat nord. A més, la cota de neu baixarà sobretot en la Serralada cantàbrica i el Pirineu.

Les temperatures màximes començaran a pujar a partir de dijous pel nord, estenent-se per la resta de la Península divendres. No obstant això, les mínimes es mantindran fins dissabte.