Compartir

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa aquest dimarts una operació antiyihadista i contra el crim organitzat en diferents punts de Barcelona. Els agents han registrat 12 immobles i han procedit a la detenció de vuit persones.

Segons publica el diari 'El País', els agents acusen quatre dels detinguts de pertànyer a l'Estat Islàmic . La policia no descarta que aquests detinguts tinguin alguna relació amb els últims atemptats ocorreguts a França i Bèlgica.

La operació s'ha dut a terme a tota la zona metropolitana de Barcelona i va començar fa vuit mesos després d'analitzar informacions de ciutadans, segons ha informat els Mossos en un comunicat. El màxim responsable dels Mossos d'Esquadra ha explicat a TV3 que els detinguts "no han realitzat cap acte a Catalunya. Són joves d'entre 31 i 39 anys, amb antecedents , diversos vinculats amb el tràfic de drogues ".

Els Mossos van detectar l'existència d'un grup organitzat relacionat amb el terrorisme gihadista , encara que també duien a terme activitats relacionades amb el crim organitzat. Els agents van informar d'aquestes investigacions al Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional i aquest va impulsar la col·laboració amb la policia belga .