Compartir

Emmanuel Macron , líder d'En marxi !, i Marine Le Pen , dirigent del Front Nacional, han obtingut els dos primers llocs a les eleccions presidencials franceses. Amb aquests resultats es confirmen les previsions i els dos líders s'hauran de disputar la presidència en la segona volta que se celebrés el proper 7 de maig. En aquesta segona volta no estaran cap de les dues grans famílies polítiques.

Macron s'ha fet amb la victòria en la primera volta amb un percentatge del 23,86% dels vots amb un 97% escrutat. D'aquesta manera avantatja en més de dos punts i mitjans a Le Pen, que ha obtingut un 21,4%, situant-se en el segon lloc.

D'aquesta manera Macron i Le Pen es fiquen en la carrera per l'Elisi deixant fora al candidat republicà François Fillon amb un 19,91% dels vots. Un resultat molt ajustat respecte al quart més votat, Jen-Luc Mélenchon de França insubmisa, que ha obtingut un 19,6% .

El major patacada ha estat per els socialistes francesos , que només han obtingut un 6,4% dels vots. Benoît Hamon ha reconegut el fracàs electoral i ha demanat el vot per Macron a la segona volta.

El índex final de participació se situa en el 78,69% , menys que en l'any 2012 on la participació va ser d'un 79,48%.