miércoles, 23 septiembre 2020 16:47

Detenen López Madrid, conseller de la constructora OHL, pel pagament de comissions a Ignacio González

La Guàrdia Civil ha detingut el conseller de la constructora OHL, Javier López Madrid , en el marc de la 'operació Lezo' , pel qual també es va detenir dimecres passat a l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Gozález .

La detenció s'ha dut a terme per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, davant els indicis d'un suposat pagament a Ignacio González d'una comissió d'1,4 milions d'euros < / strong> autoritzada per López Madrid a canvi de la adjudicació del tren de Navalcarnero . Aquest pagament es va dur a terme a través d'un banc amb seu a Suïssa.

Segons publica el diari El Mundo , la Guàrdia Civil es va posar en contacte amb l'empresari, també gendre del president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, qui es trobava a Londres i li van demanar que tornés immediatament per "xerrar" sobre diversos assumptes. Un cop a dependències de la Guàrdia Civil i convençut que simplement havia de ser interrogat, va declarar durant dues hores i cap a les 1.30 de la matinada va ser detingut.

La detenció de López Madrid va tenir lloc hores després que el jutge Velasco ordenés el registre de la seu d'OHL , així com les de les empreses Indra, Saerco, Liqües i PwC.

En un comunicat, la constructora va defensar que els seus projectes s'han realitzat amb total transparència i que han prestat la "màxima col·laboració" amb les autoritats.