Compartir

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha parlat davant els periodistes a les portes de la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares, després de declarar com a testimoni en el cas Gürtel. Amb la veu entretallada i amb llàgrimes als ulls , Esperanza Aguirre ha assegurat que ningú li ha pogut acusar mai "d'haver fet una qüestió incorrecta" i que, per tant, per a ella "el d'Ignacio González seria molt lamentable".

L'expresidenta ha volgut desvincular-se de la presumpta trama de corrupció en què està implicat Ignacio González. "Jo vull deixar molt clar que mentre jo vaig ser presidenta de la Comunitat de Madrid fins el 17 de setembre de 2012 mai vaig voler que ni el Canal d'Isabel II ni el metro de Madrid estiguessin en cap dels concursos, adjudicacions o contractes a l'estranger. el que es fes després d'anar-me'n jo, no puc parlar-ne " , ha afirmat rotundament l'ex líder del PP regional.

Tot i no posar la mà al foc pel que va ser el seu home de confiança, Esperanza Aguirre ha expressat el seu dolor per la implicació de González. "Si és culpable, per a mi, que he posat la meva confiança en ell durant tants anys, és un pal veritablement molt, molt rellevant, i si no ho és, jo també estic commocionada perquè el calvari que està passant i el que li queda per passar, perquè la justícia a Espanya és molt lenta " , ha afirmat Aguirre, visiblement emocionada.

en la seva breu compareixença davant els mitjans, Aguirre no ha admès preguntes pel que encara és una incògnita si abandonarà, o no, la seva acta de regidor. Tot i això, ha volgut mostrar la seva satisfacció per haver explicat "tot" el que sap del cas Gürtel, ajudant així a que "s'aclareixin els delictes que s'hagin pogut cometre". Així mateix, ha assegurat que ella mateixa va destapar el cas "sense saber-ho" i que espera que s'aclareixi "com més aviat".