Compartir

Esperanza Aguirre ha prestat declaració aquest dijous com testimoni del cas Gürtel. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha reconegut que coneixia Alberto López Viejo < / strong> "per com organitzava els actes" , però que "no era una persona de la meva confiança" .

A la pregunta de si coneixia Francisco Correa , el cap de la trama Gürtel, la portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid ha assenyalat que "no sabia qui era ni molt menys si tenia empreses. Mai he parlat amb ell ".

Amb aquestes declaracions, Aguirre descarrega tota responsabilitat que pogués tenir la Comunitat de Madrid per la contractació de Correa per a la realització d'actes institucionals. Per aquell temps, Alberto López Viejo era viceconseller de Presidència.

D'altra banda, en una entrevista a la cadena COPE, Aguirre ha parlat per primera vegada després de la detenció d'Ignacio González per presumpta corrupció en la gestió del Canal d'Isabel II . L'expresidenta ha confessat que es troba "absolutament commocionada" , perquè si al final resulta que és innocent, li "commou el calvari que passarà" . Per a ella suposa "una garrotada enorme" ja que González és una persona a qui li ha donat el seu "confiança durant moltíssims anys".

Tot i aquesta detenció, la portaveu popular ha dit que no té pensat dimitir . González va ser la seva mà dreta i la persona a qui va designar com el seu successor al capdavant del Govern autonòmic quan va decidir deixar el càrrec el 2012.