Compartir

La Setmana Santa va començar el cap de setmana passat amb temperatures agradables i per sobre del que és normal en aquestes dates. El sol i la calor s'estendran fins al Divendres Sant. A les regions de l'interior s'arribarà als 25 graus. En alguns punts del terç sud, així com a la Vall del Guadalquivir, se superaran els 30 graus gràcies al potent anticicló instal·lat entre les Açores i les illes Britàniques.

No obstant això, a mesura que l'anticicló es vagi afeblint durant els propers dies, deixarà pas a una borrasca que dijous i divendres crearà inestabilitat amb nuvolositat, sobretot a l'interior de la Península.

En punts muntanyosos del nord-oest, Sistema Ibèric, Pirineu oriental i serres del sud-est no es descarta algun ruixat o tempesta tant dijous i divendres a la tarda. Mentre que en el vessant atlàntic les temperatures baixaran, a la Mediterrània tornaran a pujar.

L'arribada dissabte d'un front fred atlàntic deixarà pluges i un descens tèrmic en àmplies zones del nord d'Espanya, encara que diumenge tornarem al temps estable generalitzat, amb una pujada de temperatures en el vessant atlática.

A Canàries els cels estaran clars i amb vent de component sud durant tota la setmana que farà pujar encara més les temperatures, arribant a aconseguir el diumenge valors molt alts per a aquestes dates.