Inicio Actualidad

Una aerolínia treu a la força a un passatger després de vendre bitllets de més

Compartir

Un nou incident ha posat en el punt de mira a l'aerolínia United Airlines. Diumenge passat a la nit agents de la policia de Chicago van expulsar de forma violenta a un passatger de l'avió davant les protestes i mirades atònites de la resta de viatgers, entre els quals hi havia nens.

Segons un testimoni del vol 3411, que cobria la ruta Chicago-Louisville, el personal de la companyia va demanar 4 voluntaris per cedir el seu seient a canvi de 400 dòlars, una nit d'hotel i un nou bitllet en un vol programat per al dia següent. Suposadament, necessitaven aquests seients perquè viatgessin més membres de la tripulació que havien d'arribar a temps a Louisville per altres vols. A més, van amenaçar amb que si no sortien els voluntaris, ells prendrien la decisió.

Com que no va sortir cap voluntari, l'oferta va pujar fins als 800 dòlars, però tot i així ningú volia abandonar el seu seient. Va ser llavors quan la pròpia aerolínia va triar als passatgers a l'atzar. Una parella va abandonar de forma voluntària, però l'home de les imatges es va negar, al·legant que era metge i que tenia pacients esperant-lo a l'endemà al matí.

Sense donar-li opció, els agents el van treure per la força i arrossegant-se per terra. A les imatges, gravades per la resta de passatgers, es pot veure com el passatger té la cara plena de sang, les ulleres tortes i la samarreta aixecada.

La situació ha estat condemnada pel Departament d'Aviació de Chicago, qui ha donat de baixa de forma temporal a l'agent que arrossega al passatger a l'espera que es revisi la situació.

Per la seva banda, el director executiu de l'aerolínia nord-americana, Oscar Muñoz, va demanar disculpes pel que ha passat: «Demano disculpes per haver hagut de reacomodar a aquests passatgers. El nostre equip està treballant de forma urgent amb les autoritats per dur a terme la nostra pròpia revisió detallada del que va passar».

Aquest incident ha tingut lloc dies després que la mateixa companyia impedís l'embarcament a tres joves per portar leggins.