Quantcast

Un ciutadà del Kirguizistan, autor de l'atemptat de Sant Petersburg

Els serveis secrets han identificat el possible autor de l'atemptat que va causar 11 morts i mig centenar de ferits aquest dilluns al metro de Sant Petersburg. Es tracta d'Akbarzhon Djaliliv, un jove de 22 anys i natural de Kirguizistan, que, segons mitjans russos, estava relacionat amb l'islamisme radical.

“Probablement, l'autor de l'atemptat terrorista del 3 d'abril és un ciutadà del Kirguizistan actualment nacionalitzat rus”, va dir el portaveu del servei de seguretat de la república, Rajat Sulaimanov.

En un primer moment es va estudiar l'existència d'un segon terrorista, però ara les forces de l'ordre treballen amb la hipòtesi que l'individu va portar l'artefacte explosiu amagat en una maleta que va abandonar al tercer vagó d'un dels trens que va explotar entre les estacions de Sennaya Ploshchad i Tekhnologischesky Institut, dues de les estacions més concorregudes de la ciutat.

Aquesta mateixa persona seria el responsable de col·locar la segona bomba casolana que les autoritats van aconseguir desactivar i que va ser trobada sobre un extintor a l'estació de Ploshchad Vosstania, on hi ha la principal estació de ferrocarril de la ciutat.

Encara no s'ha reivindicat l'autoria de l'atemptat, però de confirmar-se la implicació de l'Estat Islàmic, l'atac s'interpretaria com un cop a Rússia després de la seva intervenció a Síria donant suport a les forces de Baixar al- Assad des de finals de setembre de 2015.

Comentarios de Facebook