Quantcast

Itàlia planteja la 'baixa menstrual' per a les dones treballadores

Itàlia podria convertir en el primer país occidental en oferir als seus dones treballadores 01:00 'baixa menstrual' . Durant aquests dies la Cambra baixa del Parlament ha començat a debatre la possibilitat d'atorgar un permís remunerat de tres dies per a les empleades que pateixin dolors menstruals després que quatre dones del Partit Democràtic presentessin aquesta proposta de llei.

Aquesta llei, que ja existeix en països com Xina, Corea del Sud, Japó, Taiwan i Indonèsia , obligaria a les empreses a garantir tres dies de permís pagat i, segons les veus partidàries, faria front a l'absentisme laboral de les dones que pateixen dismonorrea o dolors aguts durant els dies del període.

Per sol·licitar aquesta baixa, les treballadores hauran de presentar un certificat mèdic renovable que acrediti la malaltia.

No obstant això, aquelles persones que el defensen també tenen els seus dubtes i consideren que aquesta llei podria perjudicar l'accés de les dones al món laboral . A Itàlia, el 45% de les dones estan fora del mercat laboral, cosa que converteix l'ocupació femenina del país en un dels més baixos d'Europa, només per darrere de Grècia.

Comentarios de Facebook