Compartir

Dues persones han estat detingudes en relació al atemptat de Londres de dimecres passat que va causar la mort a quatre persones, entre elles l'atacant, i va deixar 29 persones ferides. Un d'aquests ferits ha mort en les últimes hores com a conseqüència de les ferides, de manera que el nombre de morts ha ascendit a cinc.

Aquestes dues persones, qualificats per Mark Rowley, cap de la unitat antiterrorista de Scotland Yard, com "significatius" , se sumen als set detinguts per la Policia britànica aquest dijous.

d'altra banda, les autoritats han ofert més informació sobre l'autor dels fets, Khalid Masood . Masood va néixer amb el nom de Adrian Russell Ajao . Aquest britànic de 52 anys era professor d'anglès i pare de tres fills. Vivia a Birmingham, però va néixer a la localitat de Kent, on es va criar amb la seva mare soltera.

La seva conversió a l'islam va tenir lloc a la presó després que el 2003 fos empresonat per apunyalar a la cara a un home . Tot i que l'Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat, al·legant que va ser perpetrat per "un soldat de l'califat" , des Scotland Yard consideren que Masood va actuar per compte propi i era un "llop solitari".

Segons publica The Sun, hores abans de l'atemptat, el terrorista es va allotjar en un hotel de Brighton, a la costa sud d'Anglaterra. Al vehicle amb el qual va atropellar una multitud al pont de Westminster es va trobar una factura de l'establiment.

La primera ministra Theresa May va advertir que "no hi ha raons per creure que pot haver altres atacs imminents" , de manera que l'alerta terrorista seguirà com fins ara, en el segon màxim nivell, "risc sever".