Compartir

La Policia britànica ha identificat l'autor del atemptat de Londres que ha deixat aquest dimecres quatre morts i 27 ferits . Es tracta d ' Khalid Massod , de 52 anys i de nacionalitat britànica , que també va morir després de ser abatut per la policia.

Massod tenia antecedents penals per diversos delictes, entre ells diverses agressions, possessió d'armes i desordre públic, però cap relacionat amb terrorisme. La seva primera condemna data de 1983 i l'última el 2003.

La primera ministra Theresa May ha anunciat prèviament a aquestes novetats que l'autor dels atacs era de nacionalitat britànica, d'uns 40 anys i conegut pels serveis secrets pels seus vincles amb grups jihadistes, encara que "no formava part de les investigacions recents dels serveis d'intel·ligència" . A més, May ha assegurat que va actuar per motivacions islamistes i estava planejat perquè passés en l'aniversari dels atacs de Brussel·les.

Tot seguit, l'Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria del crim a través d'un comunicat emès per l'agència de notícies Adín A Amaq.

Khalid Massod circulava amb un vehicle tot terreny a gran velocitat pel pont de Westminster, on va atropellar una multitud. Després estavellar-se contra la tanca del Parlament, el terrorista va sortir del seu vehicle i va apunyalar un policia. Companys d'aquest agent van disparar contra Massod, que va morir poc després.