Compartir

Tres persones han estat detingudes en una operació portada a terme per la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra contra el gihadisme a València i Barcelona .

D'una banda, la Policia Nacional ha detingut a Benetússer (València) a un home de 45 anys i de nacionalitat marroquina membre actiu de la jihad de la paraula ', segons ha informat el Ministeri de l'Interior. L'home ha estat detingut acusat de reclutament i adoctrinament gihadista a través de les xarxes socials.

Segons fonts policials, l'home s'havia convertit en una amenaça real contra la seguretat pública per emprar les xarxes per fer un adoctrinament efectiu. A través de diferents perfils difonia continguts violents a favor d'Al-Qaida i de l'Estat Islàmic.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han dut a terme una operació en Roda de Ter (Barcelona) que s'ha saldat amb la detenció de dues persones per la seva presumpta relació amb el terrorisme gihadista . A més s'han registrat tres domicilis en el mateix municipi.

Els homes de nacionalitat marroquina han estat detinguts per dedicar-se a captar i radicalitzar persones a través de l'ús de les xarxes socials a més d'enaltiment del terrorisme. Els Mossos d'Esquadra han descartat que els homes estiguessin preparant cap atemptat.