jueves, 1 octubre 2020 15:52

Artur Mas, Joana Ortega e Irene Rigau recurren al Supremo por la sentencia del 9-N

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas , l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau , han presentat davant el Tribunal Suprem seus recursos a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els va condemnar a una pena d'inhabilitació per desobeir el Tribunal Constitucional durant l'organització i celebració del 9-N < / strong>.

Mas va ser condemnat a dos anys d'inhabilitació per un delicte de desobediència . Ortega a un any i nou mesos i Rigau a un any i mig d'inhabilitació.

En aquests escrits, els encausats al·leguen que en les seves condemnes s'han vulnerat fins a cinc preceptes constitucionals , entre ells els de llibertat ideològica i d'expressió, i el que reconeix el dret de participació dels ciutadans en els assumptes públics.

Fins que el Suprem presenti una resolució, no començarà a comptar el temps d'inhabilitació per als tres. Per la seva banda, la Fiscalia, que demanava una pena de deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou per a les altres dues processades, va anunciar que presentaria un recurs contra la sentència del TSJC, que no va apreciar que els condemnats haguessin comès prevaricació < / strong>.