lunes, 28 septiembre 2020 4:43

ETA anuncia el seu desarmament definitiu per al 8 d'abril

La banda terrorista ETA ha anunciat aquest divendres el seu desarmament definitiu per al pròxim 8 d'abril. A través del diari francès, Le Monde, Jean-Nöel Etcheverry ha anunciat que la banda terrorista ETA començarà en les pròximes setmanes a lliurar els seus arsenals, un procés que vol concloure en aquesta data.

ETA ha reactivat així un procés que tot just ha registrat novetat des de 2014, quan va iniciar el segellat de les seves zulos com a mostra de bona voluntat de cara a iniciar negociacions amb els governs espanyol i basc.

En un primer moment, la banda terrorista va posar sobre la taula alguns assumptes sobre els quals debatre a canvi del desarmament. Entre ells hi havia l'acostament de presos o la sortida de les forces i cossos de seguretat de l'Estat del País Basc i Navarra.

No obstant això, ara no s'explicita cap contrapartida ni exigència concreta, més enllà d'una petició a les policies francesa i espanyola perquè no obstaculitzin el desarmament, i que hi hagi verificació internacional.