viernes, 2 octubre 2020 1:00

Una dona sobreviu a una allau de fang a Perú

Evangèlica Chamorro Díaz, una dona de 32 anys, ha sobreviscut a una allau de fang que la va arrossegar al costat de tot tipus de runes, així com a alguns animals en Perú.

En un vídeo difós a les xarxes socials es pot veure com la dona lluita per aferrar-se a la vida mentre tracta de treure's de sobre tota la runa.

Evangèlica és una criadora d'animals que acabava de deixar les seves dues filles a l'escola i es trobava al costat del seu marit. En aquest moment, una potent allau provocada per les intenses pluges, un fenomen conegut a la zona com 'El Niño Costaner', la va arrossegar al costat de les vaques i els porcs.

En un primer moment va intentar protegir-se al costat del seu marit pujant a un arbre, però no va resistir i va ser arrossegada. A uns 200 metres es trobaven els seus veïns, que van quedar atònits en comprovar com d'entre el fang i la massa de pals va emergir una figura. Era Evangèlica, que com es pot veure al vídeo, després d'uns quants intents aconsegueix mantenir-se dreta i arribar a un lloc segur, on es desploma pel cansament.

Després d'emergir del fang, la dona va ser traslladada a l'hospital Maria Auxiliadora, on es troba estable.

Segons explica el seu marit als mitjans locals, el fang es va barrejar amb el seu pèl llarg, de manera que li era impossible poder aixecar el cap. A l'hospital van haver de tallar-li.