Compartir

El candidat conservador a la presidència de França, François Fillon , ha estat imputat formalment aquest dimarts a malversació de fons públics i apropiació indeguda , entre d'altres càrrecs, en relació als supòsits llocs de treball falsos que va concedir a membres de la seva família .

Fillon estava sent investigat per les ocupacions com a assistents parlamentaris que va atribuir amb fons públics a la seva dona i dos dels seus fills, Casa i Charles, dels quals l'exprimer ministre va rebre una part dels diners que van cobrar.

l'aspirant del centredreta francès va assegurar fa unes setmanes quan va esclatar l'escàndol que només dimitiria si era imputat , cosa que ja ha passat. L'escàndol no només ha perjudicat la imatge del polític, sinó que l'ha deixat virtualment fora de la segona volta de les eleccions presidencials.

Aquesta pèrdua de popularitat ha consolidat les posicions de la ultradretana Marine Le Pen i el centrista Emmanuel Macron , els quals, segons totes les enquestes, es disputarien la Presidència en la segona volta.

Fillon havia estat citat davant del jutge el dimecres, però la imputació finalment s'ha formalitzat un dia abans, segons ha revelat la revista 'Le Canard Enchaîné'.