martes, 11 agosto 2020 16:05

La Justícia Europea no veu discriminatori que una empresa prohibeixi el vel a la feina

El Tribunal de Justícia de la UE no veu discriminatori que les empreses prohibeixin "l'ús visible de qualsevol signe polític, filosòfic o religiós" durant l'horari laboral.

Amb aquest dictamen, la justícia europea assenyala que l'existència interna d'un reglament d'empresa que impedia que els treballadors exhibissin qualsevol símbol fa que l'acomiadament de Samira Achbita , una recepcionista que va perdre la feina a Bèlgica després d'expressar la seva intenció de portar vel, no sigui discriminatori.

Aquest fet es remunta a 2006 quan Achbita va comunicar al seu cap que volia portar vel. La direcció de GS4 li va recordar "que no es toleraria l'ús de tal mocador perquè ostentar signes polítics, filosòfics o religiosos era contrari a la neutralitat que l'empresa s'havia imposat seguir en les relacions amb els seus clients".

Després d'una baixa, la treballadora va comunicar que seguia amb la intenció de portar el vel islàmic , de manera que l'empresa belga "va aprovar una modificació del reglament intern " i Achbita va ser acomiadada.

És la primera vegada que la justícia comunitària aborda el tema de l'ús del vel a les dones musulmanes a Europa, així i deixa que l'última paraula la tinguin els jutges nacionals , que hauran avaluar cada cas i tenir en compte qüestions com l'existència d'un reglament intern a l'empresa, el tipus d'activitat a exercir (si és cara al públic o no) i la mida del símbol religiós.

Això vol dir que una empresa pot prohibir que les seves treballadores musulmanes portin vel, així com que els catòlics porten a la vista una creu en el seu lloc de treball, sempre que hi hagi 1 norma interna que ho prohibeixi i una justificació per introduir aquesta prohibició com ara que l'empresari vulgui mantenir una imatge neutra de cara als seus clients i proveïdors .

en canvi, l'assumpte és ben diferent si aquesta decisió s'ha vist motivada per la petició d'un client, cosa que s'enquadraria en una discriminació per les seves creences religioses.

Artículos similares