viernes, 25 septiembre 2020 16:28

Moren 22 nenes en l'incendi d'una llar per a menors a Guatemala

Almenys 22 nenes han mort i una trentena han resultat ferides en un incendi registrat a la Llar Segura Mare de Déu de l'Assumpció a Sant Josep Pinula, Guatemala. La llar és un centre per a nenes que han estat abandonades per les seves famílies, que han patit maltractament o abusos sexuals o menors amb problemes d'addicció.

El dia anterior al que ha passat, 60 joves que estaven internats en el centre es van escapolir. Pel que sembla les noies que estaven internes al centre denunciaven les vexacions i abusos sexuals que patien. La Policia va intervenir agafant a algunes d'elles i retornant-les al centre.

La primera hipòtesi que estudia la policia és que les menors haurien iniciat un motí per protestar pel tracte que rebien al centre. Algunes de les menors es van tancar en una habitació on van calar foc a un matalàs. El que va provocar que les flames s'estenguessin ràpidament pel centre deixant desenes de morts i ferits.

La Llar Segura, gestionada per la Secretaria de Benestar Social de la Presidència acull uns 600 adolescents. Les autoritats han obert una investigació i han donat un termini de 48 hores per identificar les víctimes mortals. Guatemala ha decretat tres dies de dol oficial.