Compartir

El cos sense vida del doctor Pedro Sopelana Rodríguez, de 32 anys d'edat, va ser trobat, el passat 15 de febrer, a l'interior del seu cotxe en un carrer del polígon El casar de Guadalajara. Tot apunta que el metge va morir per una sobredosi de pastilles.

El doctor va ser denunciat per dos dels seus pacients el passat mes de gener per un suposat delicte d'abús sexual. El 7 de febrer va ser arrestat per efectius de la Comissaria d'Alcalá d'Henares, el detingut va passar a disposició judicial i el dia 10 es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Segons informa el diari El Mundo, els investigadors sospiten que l'acusat va poder haver gravat els seus crims amb una càmera, que es va trobar amagada durant un dels registres. De moment, no s'han trobat ni imatges ni vídeos relacionats amb els suposats abusos, però s'ignora si el metge no va arribar a gravar o simplement els va esborrar.

Al març del 2016 ja es va presentar una denúncia contra el psiquiatre. La mare d'una de les seves pacients va denunciar al doctor per tocaments cap a la seva filla menor. Segons consta en el requeriment, la relació amb “la pacient no era la d'un metge amb el seu malalt“.

Després d'aquesta denúncia es va obrir un expedient contra el psiquiatre i es va iniciar una investigació. El passat mes de setembre el cas es va arxivar en no apreciar-se cap tipus de conducta il·lícita per part de Sopelana.

Els treballadors del centre mèdic on el psiquiatre passava consulta han declarat que coneixien que el seu company havia estat denunciat per abusos i, a més, han subratllat que la conducta del doctor era rara.