domingo, 9 agosto 2020 16:34

Nou gir en la investigació de l'assassinat del germanastre del dictador nord-coreà

Una de les dues detingudes per l'assassinat de Kim Jong-nam, germanastre del líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, assegura que va cobrar 90 dòlars per fer el que ella creia que era una broma televisiva amb càmera oculta.

Així ho ha explicat aquest dissabte la dona, de 25 anys i nacionalitat indonèsia, a un representant de la seva ambaixada que l'ha visitat a la presó.

El diplomàtic ha dit que la dona assegura que una persona desconeguda li va donar els diners perquè llancés un líquid a la cara de la víctima. Ella es pensava que el líquid era una mena d'”oli per a nadons”.

Kim Jong-nam va ser assaltat per dues dones a l'aeroport de Kuala Lumpur quan es disposava a embarcar cap a Macau el dia 13. Mentre una el distreia amb un líquid, l'altra li va passar un mocador per la cara. La tela estava impregnada de VX, una substància oliosa altament tòxica que és a la llista d'armes de destrucció massiva.

Les autoritats de Malàisia han anunciat aquest dissabte que netejaran a fons l'aeroport per eliminar qualsevol rastre del verí. Uns equips especials s'asseguraran que no quedi cap rastre del VX als llocs que les dones van freqüentar abans de l'atac.

El VX afecta el sistema nerviós i muscular i pot causar la mort al cap de pocs minuts.

Artículos similares