Compartir

L'Audiència Nacional ha condemnat a Miguel Blesa i a Rodrigo Rato a penes de presó pel cas de les targetes black, en considerar que el que va ser president de Bankia i Caja Madrid, i el seu successor, van cometre un delicte continuat d'apropiació indeguda i administració deslleial per l'ús que van fer d'aquestes targetes.

La sentència condemna a sis anys de presó a Blesa i a quatre anys i mig a Rato. La resta d'acusats, entre exdirectius i exconsellers de les entitats, estan condemnats pel mateix delicte però en qualitat de “col·laboradors”. Les penes oscil·len entre els tres mesos i els sis anys de presó.

En el cas de l'exdirector general de mitjans, Ildelfonso Sanchez Barcoj, el tribunal el considera col·laborador i també còmplice de la mecànica desenvolupada. Sánchez Barcoj ha estat condemnat a dos anys i sis mesos.

Els acusats van gastar amb aquestes targetes un total de 12,5 milions d'euros entre els anys 2003 i 2012. La Sala conclou que l'antecessor de Blesa a Caja Madrid, Jaume Terceiro, “va acordar dignificar les retribucions dels consellers a través d'una targeta VISA que vindria a complementar les dietes que ja rebien “.

Tot i així, va deixar clar que aquestes targetes “eren exclusivament per a despeses de representació, en l'exercici de la seva funció de consellers”.