Compartir

El Tribunal de l'Audiència de Palma ha decretat llibertat provisional per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres . Aquesta llibertat provisional comporta una sèrie de mesures. Urdangarin haurà de comparèixer el dia un de cada mes davant del jutjat a Ginebra i ha d'informar sobre qualsevol desplaçament que realitzi fora d'Espanya.

Per Diego Torres el Tribunal manté la llibertat provisional amb prohibició de sortir del territori nacional . A més, haurà de declarar el dia 1 de cada mes davant del jutjat més proper a la seva residència.

Amb això, les magistrades han rebutjat la petició de la fiscalia < / strong>. El fiscal Pedro Horrach havia demanat presó eludible amb fiança de 200.000 euros per a Iñaki Urdangarin durant la vista celebrada a l'Audiència Provincial de Balears aquest dijous. Per al soci d'Urdangarin Diego Torres , el fiscal havia sol·licitat 100.000 de fiança si volia lliurar-se de anar a la presó.

La Fiscalia ha argumentat que no hi ha possibilitat de fugida per part d'Urdangarin causa que compta amb escorta policial.

La visiteta que s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Palmaha començat a les 10:30 del matí a porta tancada i sense accés als periodistes. Les parts podien sol·licitar la presó incondicional, presó eludible amb fiança, retirada del passaport o compareixences periòdiques, ja que encara cap recurs contra la sentència davant el Tribunal Suprem .

Urdangarin va ser < strong> condemnat divendres passat a 6 anys i 3 mesos de presó , mentre que per al seu exsoci Diego Torres demanaven 8 anys i 6 mesos de presó .