Quantcast

Rajoy i Puigdemont es van reunir a la Moncloa l'11 de gener

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es van reunir el passat 11 de gener al Palau de la Moncloa, segons publica aquest dimecres la Vanguardia.

Tot i que en ser preguntats per aquesta trobada fonts oficials de l'Executiu van declinar confirmar o desmentir aquesta informació, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va desencadenar les especulacions en parlar de contactes discrets. Per la seva banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat en un esmorzar que creia que tots dos s'havien vist.

Segons aquest mitjà, els dos presidents van dinar junts i van mantenir una conversa cordial sobre algunes reclamacions catalanes, com el finançament, la dependència o la pobresa energètica. Així i tot, no es va produir cap acostament sobre la qüestió sobiranista.

Puigdemont va reiterar la seva voluntat de convocar un referèndum i que es negociessin les condicions, però Rajoy va insistir en la seva negativa a permetre-ho, apunten des de La Vanguardia.

El president del Govern va plantejar al president català que acudís a la Conferència de Presidents Autonòmics, que va tenir lloc el 17 de gener. Puigdemont va dir que aniria si podia intervenir per explicar la seva posició sobre el referèndum, cosa que Rajoy va declinar. Finalment, aquest no va assistir.

Comentarios de Facebook