Compartir

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha condemnat un professor de la Universitat de Granada a set anys d'inhabilitació per prevaricació en aprovar una alumna que no havia assistit a l'examen.

Aquesta condemna seria la primera de l'alt tribunal dirigida a un professor per una prevaricació d'aquest tipus. El professor li va posar un excel·lent a l'alumna que ni es va presentar a l'examen, ni va assistir a classe, ni va lliurar cap treball que justifiqués aquesta nota. Aquest excel·lent li va valer a la jove aprovar per compensació altres assignatures i obtenir un mes després el títol de Llicència en Pedagogia.

Segons el 'Huffington Post', l'alumna de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Granada es va dirigir al gener de 2008 a l'administradora adjunta per explicar-li que no podia assistir a les classes i realitzar exàmens ja que estava treballant a Cadis i necessitava aprovar. L'administradora, María del Carmen Cara, li va explicar la situació de la jove al professor Fernando Peñafiel, titular del Departament de Didàctica i Orientació Escolar, amb el qual mantenia una bona relació.

El professor va cedir a aprovar a l'alumna sense què aquesta hagués de realitzar cap examen, tot i no conèixer-la i sense que hi hagués pogut assistir a cap de les seves classes fins a aquest moment, ja que llavors ni tan sols estava matriculada , segons el mitjà anteriorment citat. Després l'administradora es va posar en contacte amb la jove per dir-li que un “professor amic” havia acceptat fer-li aquest favor.

Tant el professor com la administradora adjunta han estat condemnats a set anys d'inhabilitació per prevaricació. La sentència en la qual ha estat ponent el magistrat Luciano Varela, el Suprem rebutja el recurs presentat pel professor contra la sentència de l'Audiència de Granada. El condemnat argumenta que la nota d'un examen no és una resolució dictada en assumpte administratiu pel que no pot constituir un delicte de prevaricació. Però el Tribunal diu que la nota d'un examen i el seu reflex en l'acta acadèmica si constitueix una resolució administrativa i, per tant, és susceptible de determinar la comissió d'un delicte de prevaricació.