Compartir

Giovanni, un jove italià de 16 anys, s'ha suïcidat llançant-se al buit des de la finestra de la seva habitació, un tercer pis d'un barri de Lavagna (Gènova). El motiu: 10 grams de haixix.

Giò, així era conegut entre els seus amics, fumava porros. Antonella, la seva mare, preocupada per l'addicció de l'adolescent, va decidir donar avís a la Guàrdia de Finances.

Segons informa El Mundo, agents de la Policia van esperar el jove a la sortida del centre escolar i li van fer unes preguntes. Giò, en ser interrogat, es va espantar i va confessar als agents que a casa amagava alguns grams d'haixix.

Amb el permís d'Antonella, els agents van acudir al domicili de la família per efectuar un registre i en pocs minuts, la tragèdia es va desencadenar.

Giovanni va començar a discutir amb la seva mare, superat per la situació. La tensió acumulada en el jove era tal que, davant la incrèdula mirada de la Policia, la seva mare i el seu padrastre, Giovanni es va acostar a la finestra i es va llançar al buit. Va morir a l'acte.

Marc, el padrastre del jove, es lamentava del que havia passat: “Quan es fan aquests controls, sobretot quan hi ha pel mig un xaval jove i fràgil com Giò, seria necessari el suport d'un especialista capaç de llegir certs senyals i les emocions del moment“.

El funeral del jove s'ha convertit en un esdeveniment nacional. Els seus pares han volgut que serveixi d'exemple per a altres adolescents. Després de la missa celebrada en memòria de Giò, la seva mare va fer un discurs dirigit especialment als joves per advertir del risc de les drogues.

En cadascun de vosaltres estan presents talents que us fan únics, irrepetibles, i teniu el deure de desenvolupar-los. Però des de fora hi ha algú que els vol sufocar, fent creure que és normal fumar haixix i que també és normal anar sempre més enllà, a la recerca de la cosa extraordinària. L'extraordinari és apagar el mòbil i parlar-vos als ulls, en lloc d'enviar emoticones per WhatsApp. Extraordinari és demanar ajuda quan us sembli que no hi ha sortida. Joves, no tingueu por de parlar. A nosaltres, pares, ens toca comprendre que el desafiament educatiu no es guanya estant sols. Ajudem-nos els uns als altres. No ha de fer vergonya, excepte el silenci. Unim-nos“, va expressar Antonella des del púlpit.

El suïcidi de Giovani ha plantejat el debat a Itàlia sobre la legalització de les drogues toves. “No es pot morir per 10 grams d'haixix”, aquesta és la frase més repetida al cap dels italians.