Quantcast

Dos detinguts a Badalona per captació i adoctrinament jihadista

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a Badalona (Barcelona) a dos homes de 25 i 27 anys d'edat per adoctrinament i captació jihadista , segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

A causa d'això, els agents de la Guàrdia Civil estan duent a terme registres en els domicilis dels detinguts amb l'objectiu de recollir proves de la seva activitat a internet ia les xarxes socials. Els detinguts mantenien multitud de contactes amb individus tant dins com fora d'Espanya.

Estaven molt pendents de la seguretat, per la qual cosa compartien continguts a través de la xarxa utilitzant mitjans com assegurances i nombroses línies telefòniques, algunes d'elles obtingudes, probablement, amb identitats falses. A més, eren membres d'un grup estable de suport al Daesh que hauria col·laborat amb el finançament d'aquest mitjançant el tràfic de drogues.

Amb la difusió de l'ideari jihadista a través de la xarxa, havien aconseguit captar ja a diverses persones que estaven disposades a viatjar a la zona de conflicte per integrar-se en les files dels grups terroristes que hi operen.

Des que el 2015 el Ministeri de l'Interior va elevar a nivell 4 l'alerta terrorista han estat detinguts un total de 185 terroristes.

Comentarios de Facebook