Compartir

El magistrat federal James Robart, de l'estat de Washington ha bloquejat el veto del president dels Estats Units, Donald Trump, a l'ingrés de ciutadans de set països de majoria musulmans. Aquesta mesura afecta d'una manera temporal a tot el país.

El govern de Donald Trump ha emès un comunicat on ha avançat que els seus advocats apel·laran aquesta decisió que congela l'ordre executiva del president dels Estats Units que imposava el veto migratori. El fiscal general de Washington, Bob Ferguson, va declarar que “La llei és una cosa poderosa. Té la capacitat de demanar comptes a tot el món, i això inclou al president dels Estats Units”, va assegurar Ferguson, que havia qualificat el veto de Trump d'”inconstitucional” i “il·legal” en interposar la demanda.

Fins ara s'havien cancel·lat prop de 60.000 visats d'estrangers provinents dels set països de majoria musulmana després de l'entrada en vigor del veto migratori. Des d'aquest moment, els ciutadans dels set països afectat podran sol·licitar el visat d'entrada al país.

Air France, és la primera companyia àrea que ha començat a regularitzar el viatge dels possibles afectats. “Estem implementant aquesta decisió”, ha dit un portaveu de la companyia.