Quantcast

Interior enviarà un SMS a les víctimes de violència de gènere quan el seu agressor surti de presó

José Ignacio Zoido, ministre d'Interior, ha anunciat, en una entrevista a la Cadena Ser, que es posarà en marxa una mesura que permetrà que la víctima de violència de gènere rebi un SMS quan el seu agressor surti de presó per algun permís.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa l'any 2015, però només es va realitzar a manera de prova a la província d'Albacete. Ara es pretén que s'estengui a tot l'Estat. A més de la víctima, també se li enviarà un missatge a l'agent de Policia encarregat de la seva protecció.

Ja s'ha posat en marxa el sistema operatiu que permet sincronitzar el sistema de Seguiment Integral amb el sistema informàtic penitenciari. Aquest sistema també detectarà qualsevol comportament violent o delictiu per part de l'agressor i es comunicarà directament a les institucions penitenciàries. El missatge ha d'incloure la durada del permís, així com les raons per les quals se li ha permès sortir de presó.

Aquest sistema no només servirà per a aquells agressors que es trobin interns, sinó que també s'activarà per als denunciats que estiguin immersos en algun tipus de tractament penitenciari per a la seva rehabilitació.

Comentarios de Facebook