Compartir

El senador Santiago Vidal ha renunciat al seu escó a causa de les pressions internes en el seu partit, ERC, per les polèmiques declaracions que va fer el jutge en diferents conferències que va realitzar. Acusava, entre altres assumptes, d'obtenir de manera il·legal dels dades fiscals de tots els ciutadans catalans.

Després de la publicació d'algunes de les declaracions que ha fet Vidal, el senador ha renunciat al seu escó per “no ser cap obstacle per al procés”. En el comunicat que anuncia la seva retirada, també afirma que mai va voler “posar en dubte que l'actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent”.

En les diferents xerrades que ha donat, afirmava fets com que Catalunya havia aconseguit alguns pactes amb l'OTAN en cas d'obtenir la independència, o quins jutges es quedarien després de separar-se de l'Estat espanyol.

Tot aquest escàndol ha provocat reaccions a l'interior de seu partit. Davant aquests fets, Vidal ha respost dient que “hauria d'haver contrastat abans millor les informacions”. A causa de totes les pressions rebudes per la gravetat d'algun dels comentaris referits a l'actual Govern, ha decidit renunciar al seu escó com a senador i suspendre tota la seva agenda de les properes setmanes.