martes, 29 septiembre 2020 21:29

Tanquen els quiròfans de l'hospital d'Eivissa per l'aparició de mosques

L'aparició de mosques a l'hospital d'Eivissa, Can Misses, ha obligat a tancar set dels vuit quiròfans existents, per prevenir qualsevol tipus de problema. Al llarg d'aquest dijous s'han cancel·lat un total de 36 intervencions i també s'han posposat les 20 programades per divendres que ve.

Encara no han aconseguit confirmar si es tracta d'una plaga o d'un succés esporàdic, però la gerència de l'hospital no ha volgut alertar els pacients. El gerent, Josep Balanzat, pretén arreglar el problema per al dilluns de la setmana que ve.

Els pacients més greus, que necessiten una intervenció urgent, seran traslladats per helicòpter fins a l'hospital de Mallorca. Encara segueixen operatius dos quiròfans, el d'urgència i el ginecològic, que podran utilitzar aquells metges que ho considerin oportú.

Un pacient ha informat als sindicats de l'estat de l'hospital, ja que la seva intervenció ha estat cancel·lada a causa de l'aparició sobtada de mosques. Els representants dels treballadors han demanat obrir una investigació perquè s'aclareixin els fets.

Quan s'aconsegueixi eradicar a aquests insectes, s'haurà de realitzar una anàlisi microbiològica 48 hores després per comprovar que tot s'ha arreglat correctament.