lunes, 10 agosto 2020 18:43

PP i PSOE aconsegueixen un acord sobre un procés extrajudicial per les clàusules sòl

Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que obliga a la devolució de totes les clàusules terra. El Govern i el PSOE han aconseguit arribar a un acord per aconseguir una alternativa a la via judicial.

Aquest < strong> divendres es preveu que es pugui aprovar aquesta nova mesura perquè es pugui posar en marxa el més aviat possible. Segons l'acord, seran els bancs els que hagin de a informar els seus clients sobre la possibilitat de reclamar tots els diners que es va pagar de més per les clàusules sòl, a més dels interessos moratoris.

En tot cas, la possibilitat d'acudir o no als tribunals quedarà en mans del client afectat per la clàusula. Des que s'aprovi aquesta mesura, les entitats tindran un mes per informar als seus clients. Un cop rebuda la reclamació, en un període màxim de tres mesos ha de ser resolt a través d'un acord entre el propi banc i el client, prèviament informat.

Aquest sistema alternatiu pretén agilitzar el procés perquè en un període de tres mesos es pugui resoldre l'assumpte. Per a més rapidesa, aquesta nova mesura no es tramitarà com a projecte de llei perquè pugui entrar en vigor de la manera més ràpida possible.

Tota aquesta necessitat d'arribar a un acord que obri una via extrajudicial es deu a que les clàusules afecten a més d'un milió d'espanyols , pel que la seva reclamació per la via judicial podria desbordar els jutjats.

Artículos similares