Quantcast

L'onada de fred arriba a Espanya deixant vent, neu i fred intens

L'onada de fred ha començat a notar-se en la major part d'Espanya. Totes les comunitats es troben en alerta pels efectes de l'onada de fred que està deixant baixes temperatures a la Península i Balears i nevades repartides per tot el país.

Segons ha informat AEMET, zones d'Aragó i Catalunya han arribat als 19 graus sota zero que, sumats a les fortes ratxes de vent, donen com a resultat sensacions tèrmiques que dupliquen les temperatures reals. També és significatiu que les temperatures màximes no superin els 5ºC en bona part de la península. Segons AEMET Aragó, Guadalajara, Àvila, Burgos, Lleó, Segòvia, Sòria, Zamora, Girona, Lleida, Navarra, la Rioja, i Astúries es troben en avís taronja a causa de les baixes temperatures.

Les nevades arribaran a zones poc comunes com Andalusia oriental, València i Ceuta després que aquest dilluns nevés a Balears. S'esperen nevades a l'extrem sud-est peninsular i a cotes força baixes: de 0/200 metres al Cantàbric i alt Ebre, de 0/300 metres pujant a 400/600 al sud i sud-est peninsular i 300/500 pujant a 800/900 a Balears, segons AEMET.

A més, Les Balears es troben en alerta taronja per fenòmens costaners i alerta groga per fortes ratxes de vent a causa del llevant que bufarà a Mallorca i Menorca. Girona també es troba en avís taronja pel mateix motiu, ja que s'esperen forts vents.

Aquest temporal, en principi, havia de durar fins divendres encara que l'Agència Estatal de Meteorologia ha informat que es prolongarà fins dissabte.

Comentarios de Facebook